Ogórki nadziewane bułką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki nadziewane bułką
  1. 1. Wybieramy gładkie, średniej wielkości ogórki. Obieramy je ze skórki i kroimy w poprzek na dwie części. Środek wydrążamy małą łyżeczką.
  2. 2. Tak przygotowane ogórki zalewamy wrzątkiem i dokładnie odsączamy.
  3. 3. Dusimy pieczarki na maśle (3 łyżki) z cebulą i namoczoną, odciśniętą bułką, dodajemy jajo, sól, posiekany koper i natkę pietruszki.
  4. 4. Nadziewamy ogórki farszem, po czym składamy dwie części ogórka i dociskamy.
  5. 5. Układamy je w rondlu, podlewamy rosołem z dodanym masłem i dusimy pod przykrywką.
  6. 6. Mieszamy śmietanę z mąką, dodajemy koper i niewielką ilość wywaru z ogórków.
  7. 7. Dodajemy sos do ogórków. Dusimy aż będą miękkie.
  8. 8. Gotowe ogórki kroimy w krążki, układamy na półmisku i polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67