Grillowany dorsz na szparagach

Grillowany dorsz na szparagach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowany dorsz na szparagach
  1. 1. Doprowadzamy wodę (około 4 szklanki) z 1 łyżeczka soli do wrzenia. Wkładamy szparagi i gotujemy je do miękkości.
    Doprowadzamy wodę (około 4 szklanki) z 1 łyżeczka soli do wrzenia. Wkładamy szparagi i gotujemy je do miękkości.
  2. 2. Ugotowane szparagi odcedzamy i zanurzamy przez kilka sekund w bardzo zimnej wodzie, dzięki czemu zachowają zielony kolor.
  3. 3. Zioła, szpinak, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i pieprz miksujemy w blenderze.
  4. 4. Do blendera dodajemy około 1 1/2 szklanki ugotowanych i posiekanych szparagów wraz z 1/4 szklanki wody otrzymanej z ich gotowania i miksujemy.
  5. 5. Aby sos zachował kolor dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
  6. 6. Dodajemy powoli 0,5 szklanki oliwy z oliwek, cały czas mieszając aż sos stanie się gładki.
  7. 7. Na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą z oliwek układamy delikatnie posolone filety i obsmażamy je z dwóch stron.
  8. 8. Szparagi kroimy na połówki. Górne kawałki układamy na 4 talerzach, a dolne kroimy w małe krążki.
  9. 9. Na ułożonych na talerzach szparagach układamy rybę i polewamy sosem.
  10. 10. Całość dekorujemy kawałkami szparagów i grubo zmielonym, świeżym pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Grillowanie Miksowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.586