Grillowany dorsz na szparagach

Grillowany dorsz na szparagach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowany dorsz na szparagach
  1. 1. Doprowadzamy wodę (około 4 szklanki) z 1 łyżeczka soli do wrzenia. Wkładamy szparagi i gotujemy je do miękkości.
    Doprowadzamy wodę (około 4 szklanki) z 1 łyżeczka soli do wrzenia. Wkładamy szparagi i gotujemy je do miękkości.
  2. 2. Ugotowane szparagi odcedzamy i zanurzamy przez kilka sekund w bardzo zimnej wodzie, dzięki czemu zachowają zielony kolor.
  3. 3. Zioła, szpinak, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i pieprz miksujemy w blenderze.
  4. 4. Do blendera dodajemy około 1 1/2 szklanki ugotowanych i posiekanych szparagów wraz z 1/4 szklanki wody otrzymanej z ich gotowania i miksujemy.
  5. 5. Aby sos zachował kolor dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
  6. 6. Dodajemy powoli 0,5 szklanki oliwy z oliwek, cały czas mieszając aż sos stanie się gładki.
  7. 7. Na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą z oliwek układamy delikatnie posolone filety i obsmażamy je z dwóch stron.
  8. 8. Szparagi kroimy na połówki. Górne kawałki układamy na 4 talerzach, a dolne kroimy w małe krążki.
  9. 9. Na ułożonych na talerzach szparagach układamy rybę i polewamy sosem.
  10. 10. Całość dekorujemy kawałkami szparagów i grubo zmielonym, świeżym pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Grillowanie Miksowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.004