Zraziki cielęce z pomidorami

Zraziki cielęce z pomidorami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki cielęce z pomidorami
  1. 1. Cielęcinę zbijamy tłuczkiem do mięsa, kroimy i formujemy 8 zrazików.
    Cielęcinę zbijamy tłuczkiem do mięsa, kroimy i formujemy 8 zrazików.
  2. 2. Przyprawiamy solą i szpikujemy słoniną.
  3. 3. Tak przygotowane zraziki oprószamy mą­ką i obsmażamy na 4 łyżkach masła.
  4. 4. Zraziki wkładamy do rondla wraz z masłem i przykrywamy.
  5. 5. Na pozostałe masło wrzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy ją aż zmięknie i dodajemy przetarte pomidory.
  6. 6. Podlewamy śmietaną i rozcieńczamy ro­sołem.
  7. 7. Dodajemy paprykę, solimy do smaku i gotujemy.
  8. 8. Zraziki polewamy sosem i dusimy przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.002