Ogórki nadziewane mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki nadziewane mięsem
  1. 1. Wybieramy gładkie, średniej wielkości ogórki. Obieramy je ze skórki, a następnie kroimy w poprzek na dwie części. Środek wydrążamy małą łyżeczką.
  2. 2. Ogórki polewamy wrzącą wodą i dokładnie osączamy.
  3. 3. Mięso przyprawiamy jak na sznycle, dodajemy tartą bułkę.
  4. 4. Na 3dkg masła podsmażamy cebulkę.
  5. 5. Mieszamy wszystkie składniki z jajkiem.
  6. 6. Tak przygotowaną masą faszerujemy ogórki.
  7. 7. Składamy połówki ogórka. Dociskamy i układamy w rondlu.
  8. 8. Podlewamy rosołem z dodanym masłem i dusimy pod przykrywką.
  9. 9. Do polepszenia smaku sosu, możemy wymieszać śmietanę z mąką, dodajemy koper i taką mieszaniną podlewamy ogórki.
  10. 10. Dusimy ogórki do miękkości.
  11. 11. Wykładamy je na półmisek pokrojone na plasterki.
  12. 12. Podajemy polane własnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.723