Ogórki nadziewane mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki nadziewane mięsem
  1. 1. Wybieramy gładkie, średniej wielkości ogórki. Obieramy je ze skórki, a następnie kroimy w poprzek na dwie części. Środek wydrążamy małą łyżeczką.
  2. 2. Ogórki polewamy wrzącą wodą i dokładnie osączamy.
  3. 3. Mięso przyprawiamy jak na sznycle, dodajemy tartą bułkę.
  4. 4. Na 3dkg masła podsmażamy cebulkę.
  5. 5. Mieszamy wszystkie składniki z jajkiem.
  6. 6. Tak przygotowaną masą faszerujemy ogórki.
  7. 7. Składamy połówki ogórka. Dociskamy i układamy w rondlu.
  8. 8. Podlewamy rosołem z dodanym masłem i dusimy pod przykrywką.
  9. 9. Do polepszenia smaku sosu, możemy wymieszać śmietanę z mąką, dodajemy koper i taką mieszaniną podlewamy ogórki.
  10. 10. Dusimy ogórki do miękkości.
  11. 11. Wykładamy je na półmisek pokrojone na plasterki.
  12. 12. Podajemy polane własnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784