Ogórki nadziewane mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki nadziewane mięsem
  1. 1. Wybieramy gładkie, średniej wielkości ogórki. Obieramy je ze skórki, a następnie kroimy w poprzek na dwie części. Środek wydrążamy małą łyżeczką.
  2. 2. Ogórki polewamy wrzącą wodą i dokładnie osączamy.
  3. 3. Mięso przyprawiamy jak na sznycle, dodajemy tartą bułkę.
  4. 4. Na 3dkg masła podsmażamy cebulkę.
  5. 5. Mieszamy wszystkie składniki z jajkiem.
  6. 6. Tak przygotowaną masą faszerujemy ogórki.
  7. 7. Składamy połówki ogórka. Dociskamy i układamy w rondlu.
  8. 8. Podlewamy rosołem z dodanym masłem i dusimy pod przykrywką.
  9. 9. Do polepszenia smaku sosu, możemy wymieszać śmietanę z mąką, dodajemy koper i taką mieszaniną podlewamy ogórki.
  10. 10. Dusimy ogórki do miękkości.
  11. 11. Wykładamy je na półmisek pokrojone na plasterki.
  12. 12. Podajemy polane własnym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.279