Zrazy na zimno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy na zimno
  1. 1. Rozbijamy mięso tłuczkiem na cienki płat i obkładamy go słoniną.
  2. 2. Kroimy drobno cebulę i dusimy ją na maśle.
  3. 3. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę chleb, żółtko jaja i przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Nadzienie dokładnie mieszamy. Jeżeli masa będzie za gęsta, możemy dodać łyżkę śmietany lub białko jaja.
  5. 5. Na mięso nakładamy nadzienie, solimy, zwijamy i smażymy na maśle.
  6. 6. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, nie dłużej niż przez godzinę.
  7. 7. Od czasu do czasu mięso podlewamy wodą, aby nie wyschło i nie przywarło.
  8. 8. Pod koniec pieczenia skrapiamy mięso winem.
  9. 9. Kiedy będzie miękkie, wyjmujemy je, chłodzimy i kroimy w cienkie plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol jajka mąka i produkty zbożowe wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.258