Ogórki faszerowane cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Sos cytrynowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki faszerowane cielęciną
  1. 1. Pomidory kroimy na połówki, wybieramy z nich ziarna i żółty płyn. Pomidory wkładamy do rondla i dusimy.
  2. 2. Kiedy będą miękkie, przecieramy je przez sito.
  3. 3. W maszynce do mięsa mielimy cielęcinę i słoninę.
  4. 4. Dodajemy przetarte pomidory, przesianą bułkę (30 g), jajo, sól i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Ogórki obieramy, zalewamy wrzątkiem i wybieramy z nich miąższ.
  6. 6. Kiedy już obeschną, nadziewamy je farszem.
  7. 7. Tak przygotowane układamy w rondlu, podlewamy rosołem i dusimy aż będą miękkie.
  8. 8. Wykładamy ogórki na sito. Kiedy ostygną, kroimy je na grube krążki, obtaczamy w mące, jaju i w bułce (20g).
  9. 9. Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany smalec i smażymy z obu stron, wykładamy na półmisek.
  10. 10. W sosjerce podajemy dodatkowo sos cytrynowy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.108