Ogórki faszerowane cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Sos cytrynowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórki faszerowane cielęciną
  1. 1. Pomidory kroimy na połówki, wybieramy z nich ziarna i żółty płyn. Pomidory wkładamy do rondla i dusimy.
  2. 2. Kiedy będą miękkie, przecieramy je przez sito.
  3. 3. W maszynce do mięsa mielimy cielęcinę i słoninę.
  4. 4. Dodajemy przetarte pomidory, przesianą bułkę (30 g), jajo, sól i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Ogórki obieramy, zalewamy wrzątkiem i wybieramy z nich miąższ.
  6. 6. Kiedy już obeschną, nadziewamy je farszem.
  7. 7. Tak przygotowane układamy w rondlu, podlewamy rosołem i dusimy aż będą miękkie.
  8. 8. Wykładamy ogórki na sito. Kiedy ostygną, kroimy je na grube krążki, obtaczamy w mące, jaju i w bułce (20g).
  9. 9. Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany smalec i smażymy z obu stron, wykładamy na półmisek.
  10. 10. W sosjerce podajemy dodatkowo sos cytrynowy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.584