Zupa ułańska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wędzonka  g  x   kcal =  kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ułańska
  1. 1. Na pokrojoną i stopioną słoninę wrzucamy posiekaną cebulę i dusimy aż zmięknie, jednocześnie w oddzielnym naczyniu gotujemy fasolę.
  2. 2. Do cebuli dodajemy mąkę, starty czosnek, paprykę i podsmażamy.
  3. 3. Całość rozprowadzamy z rosołem i gotujemy przez około pół godziny.
  4. 4. Ugotowaną fasolę przecieramy przez sito i dodajemy do rosołu.
  5. 5. Do gotującej się zupy, wrzucamy gruby makaron i gotujemy przez 10 minut.
  6. 6. Wędzonkę oraz kiełbasę drobno kroimy i wrzucamy do zupy.
  7. 7. Na koniec dodajemy śmietanę i całość mieszamy powoli doprowadzając do wrzenia.
  8. 8. Zupę podajemy gorącą, w małych miseczkach.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.497