Zupa ułańska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wędzonka  g  x   kcal =  kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ułańska
  1. 1. Na pokrojoną i stopioną słoninę wrzucamy posiekaną cebulę i dusimy aż zmięknie, jednocześnie w oddzielnym naczyniu gotujemy fasolę.
  2. 2. Do cebuli dodajemy mąkę, starty czosnek, paprykę i podsmażamy.
  3. 3. Całość rozprowadzamy z rosołem i gotujemy przez około pół godziny.
  4. 4. Ugotowaną fasolę przecieramy przez sito i dodajemy do rosołu.
  5. 5. Do gotującej się zupy, wrzucamy gruby makaron i gotujemy przez 10 minut.
  6. 6. Wędzonkę oraz kiełbasę drobno kroimy i wrzucamy do zupy.
  7. 7. Na koniec dodajemy śmietanę i całość mieszamy powoli doprowadzając do wrzenia.
  8. 8. Zupę podajemy gorącą, w małych miseczkach.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.049