Zraziki nadziewane bułką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki nadziewane bułką
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle.
  2. 2. Stopniowo dodajemy przesianą bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
  3. 3. Wbijamy całe jajo i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Cielęcinę kroimy na 8 części.
  5. 5. Każdą część zbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie plastry.
  6. 6. Wierzch smarujemy farszem przyrządzonym z cebuli i bułki.
  7. 7. Mięso zwijamy i formujemy podłużne zraziki.
  8. 8. Każdy ­zraz solimy, obtaczamy w mące i smażymy na maśle.
  9. 9. Podlewamy śmietaną, dodajemy niewielką ilość wody oraz sok z cytryny.
  10. 10. Wkładamy obmyte kapary i dusimy przez 5 minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.74