Papryka na sposób węgierski

Papryka na sposób węgierski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.86
7
Średnia 2.86 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papryka na sposób węgierski
  1. 1. Odcinamy strąki papryki przy trzonku. Dokładnie oczyszczamy z ziaren, a następnie parzymy wrzątkiem.
    Odcinamy strąki papryki przy trzonku. Dokładnie oczyszczamy z ziaren, a następnie parzymy wrzątkiem.
  2. 2. Dusimy cebulkę razem ze słoniną.
  3. 3. Zmielone mięso dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy usmażoną cebulę i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki.
  5. 5. Wkładamy je do rondla, podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem.
  6. 6. Z pomidorów, masła, mąki i cebulki przyrządzamy sos pomidorowy.
  7. 7. Miękkie papryki wykładamy na półmisek. Podajemy polane sosem pomidorowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryż warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.536