Zrazy z makaronem z pieca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Makaron włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z makaronem z pieca
  1. 1. Mięso kroimy na kawałki i lekko zrumieniamy na maśle.
  2. 2. Bułkę tartą zrumieniamy na patelni.
  3. 3. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  4. 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy będzie ugotowany, odcedzamy go i przelewamy zimną wodą.
  5. 5. Makaron kroimy na małe kawałki, polewamy go masłem, dodajemy łyżkę bulionu, żółtko, śmietanę (150ml) i 1 łyżkę startego parmezanu.
  6. 6. Całość mieszamy i układamy równo na zrazach.
  7. 7. Tak przygotowane zrazy układamy na blasze.
  8. 8. Wlewamy na spód blachy pozostałą ilość śmietany, obsypujemy pozostałym parmezanem i zrumienioną bułką tartą.
  9. 9. Całość pieczemy w piekarniku przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.064