Zrazy z makaronem z pieca

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Makaron włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z makaronem z pieca
  1. 1. Mięso kroimy na kawałki i lekko zrumieniamy na maśle.
  2. 2. Bułkę tartą zrumieniamy na patelni.
  3. 3. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  4. 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy będzie ugotowany, odcedzamy go i przelewamy zimną wodą.
  5. 5. Makaron kroimy na małe kawałki, polewamy go masłem, dodajemy łyżkę bulionu, żółtko, śmietanę (150ml) i 1 łyżkę startego parmezanu.
  6. 6. Całość mieszamy i układamy równo na zrazach.
  7. 7. Tak przygotowane zrazy układamy na blasze.
  8. 8. Wlewamy na spód blachy pozostałą ilość śmietany, obsypujemy pozostałym parmezanem i zrumienioną bułką tartą.
  9. 9. Całość pieczemy w piekarniku przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.704