Polędwica wieprzowa smażona

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica wieprzowa smażona
  1. 1. Usuwamy nadmiar tłuszczu z polędwicy z młodej wieprzowiny. Po czym rozbijamy mięso tłuczkiem.
  2. 2. Solimy mięso na pół godziny przed smażeniem, a na­stępnie obsypujemy mąką.
  3. 3. Smarujemy pędzelkiem maczanym w rozbitym jaju.
  4. 4. Obtaczamy mięso w bułce tartej. W razie odpadania ziarenek bułki od mięsa smarujemy i obtaczamy je ponownie.
  5. 5. Rozgrzewamy w rondlu smalec i smażymy na nim polędwicę. Na wierzch kładziemy kawałek masła.
  6. 6. Wstawiamy mięso na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 150°C.
  7. 7. W trakcie pieczenia często polewamy wytopionym tłuszczem.
  8. 8. Wyjmujemy polędwicę na półmisek i kroimy.
  9. 9. Rondel z pozostałym z pieczenia tłuszczem podgrzewamy, dodajemy mąkę i zasmażamy.
  10. 10. Do zasmażki dodajemy rosół i sok z cytryny.
  11. 11. Gotowym sosem polewamy polędwicę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784