Zrazy z dziczyzną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pasztet z zająca  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Sos Cabul  g  x   kcal =  kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z dziczyzną
  1. 1. Cielęcinę kroimy na cienkie zra­zy, pobijamy każdy kawałek mięsa i smarujemy pasztetem.
  2. 2. Zwijamy w wałki, przypinamy wykałaczką lub owijamy nitką.
  3. 3. Solimy i oprószamy mąką.
  4. 4. Rozgrzewamy masło w rondlu i zrumieniamy na nim zrazy.
  5. 5. Rumiane mięso wyjmujemy na talerz, a na po­zostały po smażeniu tłuszcz wrzucamy drobno pokrojone pieczarki.
  6. 6. Mieszamy w rondlu łyżką aż całość odparuje.
  7. 7. Podlewamy rosołem i wlewamy maderę.
  8. 8. Następnie dodajemy sos Cabul i gotujemy.
  9. 9. Do tak przygotowanego sosu wkładamy zrazy.
  10. 10. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny.
  11. 11. Układamy na półmisku szpinak.
  12. 12. Posypujemy grzankami, na grzanki kładziemy zrazy i skrapiamy sosem.
  13. 13. Resztę sosu podajemy oddzielnie  w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.68