Zupa pho

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Anyż  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Makaron ryżowy  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia tajska  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Fasola flageolet kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Sos rybny - Nam Pla  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa pho
  1. 1. Mięso i kości myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Część mięsa, około 150-200g odkładamy, aby później je podsmażyć.
  2. 2. Wkładamy kości do dużego garnka i zalewamy dużą ilością wody. Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 godziny. W trakcie gotowania usuwamy szumowiny.
  3. 3. Cebule obieramy z łupin.
  4. 4. Białe cebule kroimy w ćwiartki, wstawiamy do mocno rozgrzanego piekarnika i podpiekamy na złoty kolor. Dodajemy cebulę do gotującego się wywaru.
  5. 5. Dodajemy do kości pokrojone na kawałki mięso, cynamon oraz anyż i gotujemy przez kolejne 2 godziny. Jeśli woda za bardzo się wygotowała dolewamy trochę wrzątku.
  6. 6. Wyławiamy mięso, kroimy je w dość cienkie paski. Wyjmujemy kości.
  7. 7. Przecedzamy zupę przez gęste sito. Ponownie wkładamy mięso.
  8. 8. Imbir obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, a następnie podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu.
  9. 9. Ponownie gotujemy zupę. Dodajemy imbir, sok wyciśnięty z limonki, sos rybny, sól i pieprz.
  10. 10. Odłożone wcześniej mięso kroimy w cienkie plasterki i bardzo lekko podsmażamy na oliwie.
  11. 11. Odlewamy 2 szklanki zupy, wlewamy ją do osobnego garnka i zagotowujemy, zestawiamy, a następnie zanurzamy w niej makaron ryżowy. Moczymy aż zmięknie. Odcedzamy makaron, a pozostały płyn z powrotem wlewamy do zupy.
  12. 12. Papryczki kroimy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne, po czym drobno kroimy.
  13. 13. Kolendrę i bazylię dokładnie myjemy, osuszamy i siekamy.
  14. 14. Dymkę drobno kroimy, czerwoną cebulę kroimy w cienkie półplasterki.
  15. 15. Makaron dzielimy na porcje, układamy na nim podsmażoną wołowinę, czerwoną cebulę i dymkę, chili, kolendrę i bazylię. Całość zalewamy wrzącą zupą
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.782