Kurczęta pieczone jak dzikie ptaszki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Igły jodły  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczęta pieczone jak dzikie ptaszki
  1. 1. Małe, tłuste kurczęta oczyszczamy.
  2. 2. Skrzydełka zakładamy za grzbiet, kolana wtykamy w przebitą skórę. Skórę naciętą na szyjce zszywamy.
  3. 3. Jałowiec ucieramy na proszek z dodatkiem igieł jodły i soli.
  4. 4. Nacieramy mięso przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na dobę.
  5. 5. Szpikujemy kurczaki słoniną i wkładamy je do rondla z masłem.
  6. 6. Smażymy na silnym ogniu do zrumienienia, polewając śmietaną zmieszaną z imbirem.
  7. 7. Zrumienione kurczaki pieczemy w 200°C przez 30min.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.773