Zraziki w sosie majonezowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pasztet z zająca  g  x   kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sałatka z ziemniaków  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Musztarda starofrancuska  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki w sosie majonezowym
  1. 1. Cielęcinę kroimy w cienkie plastry, każdy kawałek zbijamy i smarujemy pasz­tetem z zająca.
  2. 2. Zawijamy zrazy, zakładając brzegi do środ­ka i spinamy je wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
  3. 3. Masło rozgrzewamy w rondlu i zrumieniamy na nim zrazy.
  4. 4. Podlewamy je rosołem, solimy i dusimy do miękkości pod przykryciem.
  5. 5. Żółtka delikatnie ucieramy z dolewaną stopniowo oliwą.
  6. 6. Dodajemy sok z cytryny, sól i cukier.
  7. 7. Go­towy sos dzielimy na 2 części.
  8. 8. Do jednej dodajemy musztardę francuską i kilka kropli kar­melu. Sos powinien być gęsty, aby nie zlewał się i miał kolor kawowy. Tą częścią majonezu polewamy ostudzone zraziki.
  9. 9. Na polane sosem zrazy kładziemy pokrojone trufle.
  10. 10. Na talerzu układamy sałatkę ziemniaczaną, polewamy ją drugą częścią majonezu i obkładamy wokoło zrazikami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina dziczyzna grzyby jajka warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.915