Zraziki w sosie majonezowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pasztet z zająca  g  x   kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sałatka z ziemniaków  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Musztarda starofrancuska  g  x   kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki w sosie majonezowym
  1. 1. Cielęcinę kroimy w cienkie plastry, każdy kawałek zbijamy i smarujemy pasz­tetem z zająca.
  2. 2. Zawijamy zrazy, zakładając brzegi do środ­ka i spinamy je wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
  3. 3. Masło rozgrzewamy w rondlu i zrumieniamy na nim zrazy.
  4. 4. Podlewamy je rosołem, solimy i dusimy do miękkości pod przykryciem.
  5. 5. Żółtka delikatnie ucieramy z dolewaną stopniowo oliwą.
  6. 6. Dodajemy sok z cytryny, sól i cukier.
  7. 7. Go­towy sos dzielimy na 2 części.
  8. 8. Do jednej dodajemy musztardę francuską i kilka kropli kar­melu. Sos powinien być gęsty, aby nie zlewał się i miał kolor kawowy. Tą częścią majonezu polewamy ostudzone zraziki.
  9. 9. Na polane sosem zrazy kładziemy pokrojone trufle.
  10. 10. Na talerzu układamy sałatkę ziemniaczaną, polewamy ją drugą częścią majonezu i obkładamy wokoło zrazikami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina dziczyzna grzyby jajka warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726