Cielęcina pieczona "na dziko"

Cielęcina pieczona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina pieczona "na dziko"
  1. 1. Gruby kawałek cielęciny bez kości szpikujemy słoniną.
    Gruby kawałek cielęciny bez kości szpikujemy słoniną.
  2. 2. Sok wyciśnięty z cytryny wlewamy do małego rondelka, dodajemy wodę przyprawy oraz pokrojoną cebulę, marchew i pietruszkę.
  3. 3. Wszystko razem zagotowujemy i gorącą marynatą polewamy mięso.
  4. 4. Marynujemy mięso przez 12 godzin.
  5. 5. Na pół godziny przed pieczeniem solimy mięso.
  6. 6. Rozgrzewamy w rondlu masło i na dużym ogniu podsmażamy cielęcinę.
  7. 7. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego. Cielęcinę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C przez ponad godzinę, co jakiś czas polewając mięso po wierzchu tłuszczem spod pieczeni.
  8. 8. Warzywa z marynaty wkładamy do rondla, w którym obsmażaliśmy cielęcinę i gotujemy małym ogniu.
  9. 9. Miękkie warzywa przecieramy przez sito.
  10. 10. Gdy pieczeń będzie miękka, mieszamy śmietanę z mąką, rozprowadzamy ją w sosie spod mięsa i całość pieczemy jeszcze przez kilka minut.
  11. 11. Kroimy pieczeń w plastry i polewamy sosem z przetartych warzyw.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791