Cielęcina pieczona "na dziko"

Cielęcina pieczona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina pieczona "na dziko"
  1. 1. Gruby kawałek cielęciny bez kości szpikujemy słoniną.
    Gruby kawałek cielęciny bez kości szpikujemy słoniną.
  2. 2. Sok wyciśnięty z cytryny wlewamy do małego rondelka, dodajemy wodę przyprawy oraz pokrojoną cebulę, marchew i pietruszkę.
  3. 3. Wszystko razem zagotowujemy i gorącą marynatą polewamy mięso.
  4. 4. Marynujemy mięso przez 12 godzin.
  5. 5. Na pół godziny przed pieczeniem solimy mięso.
  6. 6. Rozgrzewamy w rondlu masło i na dużym ogniu podsmażamy cielęcinę.
  7. 7. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego. Cielęcinę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C przez ponad godzinę, co jakiś czas polewając mięso po wierzchu tłuszczem spod pieczeni.
  8. 8. Warzywa z marynaty wkładamy do rondla, w którym obsmażaliśmy cielęcinę i gotujemy małym ogniu.
  9. 9. Miękkie warzywa przecieramy przez sito.
  10. 10. Gdy pieczeń będzie miękka, mieszamy śmietanę z mąką, rozprowadzamy ją w sosie spod mięsa i całość pieczemy jeszcze przez kilka minut.
  11. 11. Kroimy pieczeń w plastry i polewamy sosem z przetartych warzyw.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.792