Potrawka z wieprzowiny w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z wieprzowiny w sosie pomidorowym
  1. 1. Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu i zrumieniamy na nim pokrojoną w kostkę wieprzowinę.
  2. 2.  Następnie dodajemy do mięsa umyte i pokrojone warzywa oraz cebulę.
  3. 3. Wszystko dusimy pod przykryciem, dolewając od czasu do czasu wodę.
  4. 4. Po 45 min. oprószamy mąką oraz przyprawiamy do smaku liściem laurowym, zielem angielskim, cukrem, solą i pieprzem, po czym całość zasmażamy. Co jakiś czas dodajemy łyżkę wody, aby mięso nie przywarło.
  5. 5. Dodajemy pozbawione nasion pomidory i dusimy potrawę przez kolejne 10 minut.
  6. 6. Przekładamy mięso do innego ron­dla, a powstały z duszenia sos przecieramy przez sito, pod­lewając go odrobiną wody.
  7. 7. Do sosu wyciskamy sok z całej cytryny i zagotowujemy.
  8. 8. Potrawkę podajemy z ziem­niakami lub kluskami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.886