Rozbratle z serdelami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rozbratel wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rozbratle z serdelami
  1. 1. Dzielimy mięso na kotlety.
  2. 2. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  3. 3. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  4. 4. Sardele, kapary, słoninę oraz skórkę z cytryny drobno kroimy i kładziemy na wołowinę.
  5. 5. Mięso zwijamy i spinamy za pomocą wykałaczek.
  6. 6. Smażymy na rozgrzanym maśle.
  7. 7. Jarzyny i cebulę drobno kroimy.
  8. 8. Rozbratle przekładamy do rondla, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy pod pokrywką przez 30 minut.
  9. 9. Na pozostawione po smażeniu masło wrzucamy cebulę i jarzyny.
  10. 10. Wlewamy rosół.
  11. 11. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy do nich śmietanę i mieszamy.
  12. 12. Rozbratle wyjmujemy na półmisek i polewamy śmietanowym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.792