Rozbratle z serdelami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rozbratel wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rozbratle z serdelami
  1. 1. Dzielimy mięso na kotlety.
  2. 2. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  3. 3. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  4. 4. Sardele, kapary, słoninę oraz skórkę z cytryny drobno kroimy i kładziemy na wołowinę.
  5. 5. Mięso zwijamy i spinamy za pomocą wykałaczek.
  6. 6. Smażymy na rozgrzanym maśle.
  7. 7. Jarzyny i cebulę drobno kroimy.
  8. 8. Rozbratle przekładamy do rondla, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy pod pokrywką przez 30 minut.
  9. 9. Na pozostawione po smażeniu masło wrzucamy cebulę i jarzyny.
  10. 10. Wlewamy rosół.
  11. 11. Gdy warzywa będą miękkie wlewamy do nich śmietanę i mieszamy.
  12. 12. Rozbratle wyjmujemy na półmisek i polewamy śmietanowym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.966