Kieszonki cielęce w sosie pomidorowo-fasolowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała z puszki  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kieszonki cielęce w sosie pomidorowo-fasolowym
  1. 1. Z cielęciny usuwamy żyły i dzielimy ją na 4 części.
  2. 2. Wszystkie kawałki rozbijamy na okrągłe zrazy, solimy i przykrywamy plastrem szynki.
  3. 3. W środek każdego plastra kładziemy ugotowane na twardo jajo (obrane ze skorupki i posolone), po czym zawijamy mięso nadając mu kulisty kształt.
  4. 4. Obwiązujemy każdą kulkę nitką i obtaczamy w mące.
  5. 5. Obsmażamy je na patelni, na rozgrzanym maśle.
  6. 6. Gdy mięso się zarumieni, podlewamy je rosołem i gotujemy pod przykryciem.
  7. 7. Odcedzoną z zalewy fasolę przelewamy chłodną, przegotowaną wodą, osuszamy i miksujemy.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę.
  9. 9. Dodajemy fasolę i przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne, chilli i sokiem z cytryny.
  10. 10. Miękkie mięso wyjmujemy z rosołu i usuwamy nitki. Każdą z porcji kroimy na pół.
  11. 11. Przed podaniem układamy je na półmisku i polewamy sosem pomidorowo-fasolowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801