Kieszonki cielęce w sosie pomidorowo-fasolowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Zrazówka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała z puszki  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kieszonki cielęce w sosie pomidorowo-fasolowym
  1. 1. Z cielęciny usuwamy żyły i dzielimy ją na 4 części.
  2. 2. Wszystkie kawałki rozbijamy na okrągłe zrazy, solimy i przykrywamy plastrem szynki.
  3. 3. W środek każdego plastra kładziemy ugotowane na twardo jajo (obrane ze skorupki i posolone), po czym zawijamy mięso nadając mu kulisty kształt.
  4. 4. Obwiązujemy każdą kulkę nitką i obtaczamy w mące.
  5. 5. Obsmażamy je na patelni, na rozgrzanym maśle.
  6. 6. Gdy mięso się zarumieni, podlewamy je rosołem i gotujemy pod przykryciem.
  7. 7. Odcedzoną z zalewy fasolę przelewamy chłodną, przegotowaną wodą, osuszamy i miksujemy.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę.
  9. 9. Dodajemy fasolę i przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne, chilli i sokiem z cytryny.
  10. 10. Miękkie mięso wyjmujemy z rosołu i usuwamy nitki. Każdą z porcji kroimy na pół.
  11. 11. Przed podaniem układamy je na półmisku i polewamy sosem pomidorowo-fasolowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.917