Kurczę na sposób włoski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Makaron włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczę na sposób włoski
  1. 1. Kurczaka kroimy i formujemy jak do smażenia, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny.
  2. 2. Oprószamy mąką i obsmażamy na 8dkg masła.
  3. 3. Zarumienionego kurczaka przekładamy do rondla.
  4. 4. Na pozostałym tłuszczu rumienimy cebulę.
  5. 5. Obrane pomidory przecieramy i dodajemy do cebuli.
  6. 6. Całość podlewamy winem oraz rosołem i zagotowujemy kilkakrotnie.
  7. 7. Gotowy sos przecieramy do rondla z kurczakiem.
  8. 8. Dusimy wszystko pod przykryciem przez 15min., co jakiś czas podlewając niewielką ilością wody.
  9. 9. Miękkiego kurczaka układamy na półmisku, polewamy sosem, obkładamy ugotowanym makaronem, posypujemy startym parmezanem i polewamy pozostałą częścią masła.
  10. 10. Przed podaniem wstawiamy razem z półmiskiem na 5 minut do piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.833