Kurczę na sposób włoski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Makaron włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczę na sposób włoski
  1. 1. Kurczaka kroimy i formujemy jak do smażenia, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny.
  2. 2. Oprószamy mąką i obsmażamy na 8dkg masła.
  3. 3. Zarumienionego kurczaka przekładamy do rondla.
  4. 4. Na pozostałym tłuszczu rumienimy cebulę.
  5. 5. Obrane pomidory przecieramy i dodajemy do cebuli.
  6. 6. Całość podlewamy winem oraz rosołem i zagotowujemy kilkakrotnie.
  7. 7. Gotowy sos przecieramy do rondla z kurczakiem.
  8. 8. Dusimy wszystko pod przykryciem przez 15min., co jakiś czas podlewając niewielką ilością wody.
  9. 9. Miękkiego kurczaka układamy na półmisku, polewamy sosem, obkładamy ugotowanym makaronem, posypujemy startym parmezanem i polewamy pozostałą częścią masła.
  10. 10. Przed podaniem wstawiamy razem z półmiskiem na 5 minut do piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.145