Potrawka z cielęciny z jarzynami

Potrawka z cielęciny z jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Szparag zielony  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z cielęciny z jarzynami
  1. 1. Pokrojoną w kawałki cielęcinę gotujemy w 1Iitrze wody.
    Pokrojoną w kawałki cielęcinę gotujemy w 1Iitrze wody.
  2. 2. Miękkie mięso płuczemy w zimnej wodzie i wkładamy ponownie do garnka.
  3. 3. Dodajemy warzywa i łyżkę soli.
  4. 4. Gotujemy przez godzinę.
  5. 5. Rozgrzewamy masło w rondlu, dodajemy do niego oczy­szczone i pokrojone pieczarki.
  6. 6. Dusimy aż woda odparuje, po czym oprószamy mąką i zasmażamy.
  7. 7. Rozcieńczamy duszone pieczarki wywarem z cielęciny i dodajemy do mięsa.
  8. 8. W oddzielnym garnku gotujemy kalafior, szparagi i groszek.
  9. 9. Sos zagęszczamy żółtkami. Dodajemy sok z cytryny i polewamy nim ugotowane mięso i warzywa.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.602