Rozbratle z grzybami

Rozbratle z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rozbratel wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rozbratle z grzybami
  1. 1. Rozbratle rozbijamy tłuczkiem do mięsa i szpikujemy słoniną.
    Rozbratle rozbijamy tłuczkiem do mięsa i szpikujemy słoniną.
  2. 2. Mięso smażymy na maśle, a gdy się zrumieni przekładamy do rondla.
  3. 3. Na patelni rumienimy cebulę, dodajemy pokrojone grzyby i smażymy.
  4. 4. Gdy woda z grzybów wyparuje dodajemy mąkę.
  5. 5. Po 2 minutach od wsypania mąki dodajemy do sosu śmietanę, rosół, pieprz, pietruszkę oraz sok z cytryny. Mieszamy i zagotowujemy.
  6. 6. Sos przelewamy do rondla z mięsem, przykrywamy i dusimy.
  7. 7. Podajemy na półmisku przybranym listkami laurowymi i rozmarynem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby wołowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826