Pulpeciki z ryżem duszone w śmietanie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpeciki z ryżem duszone w śmietanie
  1. 1. Ryż wsypujemy do gotującego się rosołu.
  2. 2. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zgęstniał. Potem dusimy posiekaną cebulę na maśle.
  3. 3. Mięso mielimy na maszynce.
  4. 4. Do zmielonego mięsa dodajemy wystudzony ryż, cebulę, jajko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie formujemy małe spłaszczone pulpety.
  5. 5. Obtaczamy je w mące i lekko smażymy na maśle.
  6. 6. Potem zalewamy je rosołem i dusimy pod pokrywą na małym ogniu.
  7. 7. Po pięciu minutach podlewamy wszystko śmietaną i sokiem z cytryny i dusimy kolejne 5 minut.
  8. 8. Gdy sos zgęstnieje, pulpety są gotowe do podania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.731