Bitki z kaparami

Bitki z kaparami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kasza ryżowa  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bitki z kaparami
  1. 1. Polędwicę kroimy w ukośne zrazy,zbijamy lekko, solimy i obtaczamy w mące.
    Polędwicę kroimy w ukośne zrazy,zbijamy lekko, solimy i obtaczamy w mące.
  2. 2. Bitki smażymy na rozgrzanym maśle, po czym przekładamy je do rondla, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
  3. 3. Na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekane cebule i dodajemy pomidory pozbawione ziaren.
  4. 4. Mieszamy całość przez kilka minut, podlewając śmietaną i wodą.
  5. 5. Wszystko razem zagotowujemy, a następnie przecieramy sos bezpośrednio do mięsa i dodajemy kapary.
  6. 6. Potrawkę solimy do smaku i dusimy jeszcze przez 10 min. pod przykryciem.
  7. 7. Bitki podajemy z kaszą ryżową, polane sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.6
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});