Indyk pieczony z farszem kasztanowym

Indyk pieczony z farszem kasztanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Tuszka z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Sałata karbowana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk pieczony z farszem kasztanowym
  1. 1. Ugotowane kasztany obieramy ze skórek. Następnie mielimy i przecieramy przez sitko.
    Ugotowane kasztany obieramy ze skórek. Następnie mielimy i przecieramy przez sitko.
  2. 2. Ubijamy masło, dodajemy cukier, przyprawy i żółtka. Wszystko dokładnie rozcieramy.
  3. 3. Dodajemy do masa przetarte kasztany, śmietanę i rum. Całość mieszamy.
  4. 4. Ubijamy pianę z białek i mieszamy ją delikatnie z masą, posypując równocześnie tartą bułką i pokrojonymi w cienkie paseczki migdałami.
  5. 5. Opłukanego i osuszonego indyka nacieramy mieszanką soli i pieprzu. Przyrządzoną masę umieszczamy w podgardlu indyka i starannie zszywamy.
  6. 6. Indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220ºC. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180ºC, podlewamy pieczeń szklanką wrzącej wody i pieczemy dalej przez 3 godziny.
  7. 7. Podajemy na półmisku przybranym karbowaną sałatą i natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.72