Pieczeń cielęca nadziewana szynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Błona cielęca  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń cielęca nadziewana szynką
  1. 1. Wykrawamy z cielęciny kości i dzielimy mięso na równe płaty. Skrapiamy je sokiem z cytryny i solimy.
  2. 2. Cebulę dusimy na 2dkg masła.
  3. 3. Namoczoną bułkę odciskamy i mielimy razem z szynką, słoniną i cebulą w maszynce do mięsa.
  4. 4. Dodajemy jajo i mieszamy dokładnie farsz.
  5. 5. Rozsmarowujemy farsz na mięsie.
  6. 6. Zaginamy brzegi mięsa do środka i ciasno zwijamy, jak strudel.
  7. 7. Mięso solimy, owijamy błoną cielęcą i związujemy grubą nicią, aby podczas pieczenia mięso się nie rozpadło.
  8. 8. Wkładamy mięso do brytfanny, smarujemy masłem i wstawiamy na godzinę do piekarnika.
  9. 9. Podczas pieczenia polewamy mięso wytopionym tłuszczem.
  10. 10. Gdy pieczeń będzie rumiana i miękka, wyjmujemy ją z piekarnika i rozwiązujemy.
  11. 11. Przed podaniem kroimy ją w cienkie plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.674