Rozbratle w sosie sardelowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rozbratel wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rozbratle w sosie sardelowym
  1. 1. Rozbratle kroimy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem.
  2. 2. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  3. 3. Drobno pokrojoną cebulę i pieczarki smażymy na maśle (2dkg).
  4. 4. Gdy będą miękkie, dodajemy oczyszczone z ości sardele, kapary, natkę pietruszki, łyżkę soli i pieprzu.
  5. 5. Po przestygnięciu dodajemy jajo i bułkę tartą.
  6. 6. Na każdy płat mięsa kładziemy farsz.
  7. 7. Zwijamy mięso w roladę i spinamy za pomocą wykałaczek.
  8. 8. Smażymy na rozgrzanym maśle (4dkg) z dwóch stron.
  9. 9. Gdy mięso się zarumieni, przekładamy do rondla, wlewamy śmietanę z mąką i dusimy pod przykrywką przez 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.123