Gulasz z cielęciny z jabłkami

Gulasz z cielęciny z jabłkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z cielęciny z jabłkami
  1. 1. Opłukaną cielęcinę kroimy w kostkę i wrzu­camy do garnka na rozgrzane masło. Oprószamy mąką, zrumieniamy i cały czas mie­szając.
    Opłukaną cielęcinę kroimy w kostkę i wrzu­camy do garnka na rozgrzane masło. Oprószamy mąką, zrumieniamy i cały czas mie­szając.
  2. 2. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Jabłka myjemy, obieramy, wydrążamy i cienko szatkujemy.
  3. 3. Dodajemy do cielęciny cebulę i sól. Jabłka dodajemy wówczas, gdy cebula zmięknie. Następnie podlewamy ro­sołem i dusimy pod przykryciem około pół godziny. W przypadku, gdy sos będzie za kwaśny, dodajmy odrobinę cukru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina owoce
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Tzatziki Prymat ~ Gość
jak kolejorz bawi sie
Kasze na parze ~ Gość
Należy zalać kaszę wrzącą wodą i potem gotować w parowarze do momentu, aż wchłonie cała ...
Banana Daiquiri ~ Gość
Dla mnie niezbyt smaczny - za dużo rumu. Dolałam więcej likieru bananowego i to zdecydowanie ...
Dobra konserwa a wy francuskie pieski w Anglii wtryniacie jakieś ustrojstwa od ciapatych i wam ...
Tutaj można zgarnąć grilla amerykańskiego: skroc.to/BtC/ Sam go posiadam i polecam wszystkim! ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.059