Rozbratle w sosie sardelowym z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rozbratel wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rozbratle w sosie sardelowym z warzywami
  1. 1. Mięso oczyszczamy i kroimy na 4 porcje.
  2. 2. Rozbratle rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i oprószamy mąką.
  3. 3. Obsmażamy na maśle z dwóch stron.
  4. 4. Przekładamy mięso do rondla, podlewamy winem i dusimy pod przykrywką.
  5. 5. Do drugiego rondla wkładamy posiekaną cebulę, cienko poszatkowane warzywa i pieczarki. Dusimy, podlewając od czasu do czasu rosołem.
  6. 6. Gdy jarzyny będą miękkie przenosimy je do rondla z mięsem.
  7. 7. Dodajemy wymyte, oczyszczone z ości i drobno posiekane sardele.
  8. 8. Podlewamy mięso śmietaną, przyprawiamy pieprzem i całość zagotowujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.957