Rolada wieprzowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada wieprzowa
  1. 1. Mięso i połowę obgotowanej słoniny mielimy.
  2. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  3. 3. Rozkładamy mięso na stolnicy.
  4. 4. Na wierzch kładziemy pokrojone w paski sardele, pokrojoną w kostkę słoninę i posiekane kapary.
  5. 5. Zwijamy mięso w rulon.
  6. 6. Przyciskamy mocno wilgotnymi rękami i wygładzamy.
  7. 7. Wkładamy roladę do brytfanny, na rozgrzany smalec .
  8. 8. Polewamy wierzch smalcem, obkładamy cebulą i wstawiamy do piekarnika na godzinę.
  9. 9. Roladę kroimy w plastry i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.123