Potrawa z nadziewanej kury

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z nadziewanej kury
  1. 1. Rozcinamy kurę i wy­bieramy wnętrzności (wątrobę, żołądek i serce). Następnie wyjmujemy wszystkie kości, oprócz skrzydełek i udek.
  2. 2. Zeskrobujemy mięso z kości i mielimy wraz z cielęciną, słoniną, wątróbką i sercem.
  3. 3. Gotujemy ryż w 0,5l osolonej wody.
  4. 4. Ostudzony ryż, mieszamy ze zmielonym mięsem.
  5. 5. Dodajemy po­siekaną i uduszoną cebulę.
  6. 6. Doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Uzyskaną masą faszerujemy kurę i zszywamy.
  8. 8. Wkładamy kurę do rondla, podlewamy wodą i dodajemy warzywa: pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, kala­repę, kapustę włoską, groszek, całą cebulę oraz kurze kości.
  9. 9. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
  10. 10. Mieszamy mąkę ze śmietaną i wlewamy do rondla.
  11. 11. Dodajemy sok z cytryny.
  12. 12. Chwilę przed końcem duszenia za­ciągamy sos żółtkami.
  13. 13. 13.Gotowego kurczaka kroimy w plastry i polewamy sosem.
  14. 14. Podajemy na talerzu udekorowanym warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.077