Potrawa z nadziewanej kury

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawa z nadziewanej kury
  1. 1. Rozcinamy kurę i wy­bieramy wnętrzności (wątrobę, żołądek i serce). Następnie wyjmujemy wszystkie kości, oprócz skrzydełek i udek.
  2. 2. Zeskrobujemy mięso z kości i mielimy wraz z cielęciną, słoniną, wątróbką i sercem.
  3. 3. Gotujemy ryż w 0,5l osolonej wody.
  4. 4. Ostudzony ryż, mieszamy ze zmielonym mięsem.
  5. 5. Dodajemy po­siekaną i uduszoną cebulę.
  6. 6. Doprawiamy solą i pieprzem.
  7. 7. Uzyskaną masą faszerujemy kurę i zszywamy.
  8. 8. Wkładamy kurę do rondla, podlewamy wodą i dodajemy warzywa: pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę, seler, kala­repę, kapustę włoską, groszek, całą cebulę oraz kurze kości.
  9. 9. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
  10. 10. Mieszamy mąkę ze śmietaną i wlewamy do rondla.
  11. 11. Dodajemy sok z cytryny.
  12. 12. Chwilę przed końcem duszenia za­ciągamy sos żółtkami.
  13. 13. 13.Gotowego kurczaka kroimy w plastry i polewamy sosem.
  14. 14. Podajemy na talerzu udekorowanym warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.81