Pieczeń cielęca siekana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń cielęca siekana
  1. 1. Cebulę siekamy i dusimy na maśle.
  2. 2. Uduszoną cebulę mielimy w maszynce wraz z cielęciną, namoczoną bułką i słoniną.
  3. 3. Do masy dodajemy jajo, solimy i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Z masy mięsnej formujemy równy wałek i zwijamy go w koło.
  5. 5. Wkładamy pieczeń na zarumienione w brytfannie masło, następnie pieczemy przez pół godziny w piekarniku, polewając co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
  6. 6. Śmietanę mieszamy z mąką, dodajemy trochę soku z cytryny i szczyptę soli. Tak przygotowanym sosem polewamy pieczeń.
  7. 7. Wkładamy wymyte kapary, zagotowujemy. Gdyby sos był za gesty, wlewamy trochę rosołu lub wody.
  8. 8. Pieczeń podajemy pokrojoną w cienkie plastry i polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.759