Pieczeń cielęca siekana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń cielęca siekana
  1. 1. Cebulę siekamy i dusimy na maśle.
  2. 2. Uduszoną cebulę mielimy w maszynce wraz z cielęciną, namoczoną bułką i słoniną.
  3. 3. Do masy dodajemy jajo, solimy i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Z masy mięsnej formujemy równy wałek i zwijamy go w koło.
  5. 5. Wkładamy pieczeń na zarumienione w brytfannie masło, następnie pieczemy przez pół godziny w piekarniku, polewając co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
  6. 6. Śmietanę mieszamy z mąką, dodajemy trochę soku z cytryny i szczyptę soli. Tak przygotowanym sosem polewamy pieczeń.
  7. 7. Wkładamy wymyte kapary, zagotowujemy. Gdyby sos był za gesty, wlewamy trochę rosołu lub wody.
  8. 8. Pieczeń podajemy pokrojoną w cienkie plastry i polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.616