Sałatka z cykorii i sera pleśniowego

Sałatka z cykorii i sera pleśniowego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
6
Średnia 3 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cykoria sałatowa  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Bleu d'Bresse  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sos vinegret  g  x   kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z cykorii i sera pleśniowego
  1. 1. Odkrój łodygi cykorii i podziel je na liście.
    Odkrój łodygi cykorii i podziel je na liście.
  2. 2. Pokrój liście w prostokątne kawałki.
  3. 3. Skrop liście sałaty oliwą z oliwek i przypraw solą i pieprzem.
  4. 4. Orzechy obierz ze skorupek i podziel na duże cząstki.
  5. 5. Upraż orzechy na suchej patelni.
  6. 6. Od sera odkrój twarde skórki i pokrusz na drobne kawałki.
  7. 7. Niewielką część sera zmieszaj z sosem vinegret tak, aby stanowił jednolitą masę.
  8. 8. Dodaj śmietanę, crème fraîche oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  9. 9. Przygotowanym sosem polej cykorię, posyp orzechami i kawałkami sera.
  10. 10. 
  11. 11. Francuski, wyśmienity ser pleśniowy Bleu d'Bresse możesz zastąpić dowolnym serem z niebieską pleśnią np.: angielskim Stiltonem lub francuskim Bleu d'Auvergne. Sałatka będzie równie smaczna z serami kozimi jak Roquefort.
  12. 12. 
  13. 13. BON APPÉTIT!!!
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801