Sałatka z cykorii i sera pleśniowego

Sałatka z cykorii i sera pleśniowego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
6
Średnia 3 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cykoria sałatowa  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Bleu d'Bresse  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sos vinegret  g  x   kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z cykorii i sera pleśniowego
  1. 1. Odkrój łodygi cykorii i podziel je na liście.
    Odkrój łodygi cykorii i podziel je na liście.
  2. 2. Pokrój liście w prostokątne kawałki.
  3. 3. Skrop liście sałaty oliwą z oliwek i przypraw solą i pieprzem.
  4. 4. Orzechy obierz ze skorupek i podziel na duże cząstki.
  5. 5. Upraż orzechy na suchej patelni.
  6. 6. Od sera odkrój twarde skórki i pokrusz na drobne kawałki.
  7. 7. Niewielką część sera zmieszaj z sosem vinegret tak, aby stanowił jednolitą masę.
  8. 8. Dodaj śmietanę, crème fraîche oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  9. 9. Przygotowanym sosem polej cykorię, posyp orzechami i kawałkami sera.
  10. 10. 
  11. 11. Francuski, wyśmienity ser pleśniowy Bleu d'Bresse możesz zastąpić dowolnym serem z niebieską pleśnią np.: angielskim Stiltonem lub francuskim Bleu d'Auvergne. Sałatka będzie równie smaczna z serami kozimi jak Roquefort.
  12. 12. 
  13. 13. BON APPÉTIT!!!
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.698