Jaja z rakami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja z rakami
  1. 1. Raki wraz z koprem gotujemy w osolonej wodzie aż mięso będzie miękkie.
  2. 2. Szyjki oraz szczypce rozrywamy i obieramy mięso.
  3. 3. Skorupki tłuczemy na miazgę, smażymy je na maśle do wyparowania z nich wody.
  4. 4. Do usmażonych skorupek wlewamy część wywaru z raków i gotujemy przez 1,5 godziny.
  5. 5. Wywar przecedzamy przez sito i doprawiamy śmietaną z mąką.
  6. 6. W międzyczasie jaja gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupek i wkładamy do gorącej wody, aby nie straciły ciepła.
  7. 7. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając do niego odrobinę masła.
  8. 8. Gotowy ryż umieszczamy na dużym talerzu, na jego środku układamy gotowane jaja.
  9. 9. Na wierzch każdego jajka kładziemy szyjkę raka i przyozdabiamy natką pietruszki. Środek talerza polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.157