Zrazy z drobiu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kurczaka  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z drobiu
  1. 1. Z mięsa drobiowego usuwamy żyły.
  2. 2. Mięso rozbijamy za pomocą tłuczka, dzielimy na równej wielkości kawałki, z których formujemy zrazy.
  3. 3. Dusimy wątróbkę na maśle.
  4. 4. Na co drugi kawałek nakładamy wątróbkę i startą cebulę.
  5. 5. Na warstwie cebuli układamy pokrojone w plastry pieczarki i przykrywamy drugim zrazem.
  6. 6. Zrazy wyrównujemy i zaokrąglamy.
  7. 7. Z wierzchu oprószamy solą.
  8. 8. Ciasto na opłatki dzielimy na małe kwadraty, smarujemy je delikatnie wodą i owijamy nim zrazy.
  9. 9. Każdy zraz moczymy w rozbitym biał­ku i obsypujemy przesianą przez sito bułką.
  10. 10. Przyciskamy w dłoniach, aby bułka nie opa­dała i smażymy na maśle.
  11. 11. Zrazy serwujemy z groszkiem lub sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób grzyby jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.339