Duszona wołowina w sosie curry

Duszona wołowina w sosie curry
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.8
10
Średnia 4.8 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona wołowina w sosie curry
  1. 1. Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy a następnie kroimy w 1 cm plastry.
    Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy a następnie kroimy w 1 cm plastry.
  2. 2. Cebulę, marchew oraz seler obieramy i kroimy. Cebulę w krążki, a marchew i seler w średnią kostkę.
  3. 3. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony na rumiano.
  4. 4. Do głębokiego garnka wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu.
  5. 5. Przekładamy mięso do garnka, na patelnię wlewamy odrobinę wody, mieszamy i przelewamy do garnka z mięsem. Całość dusimy.
  6. 6. Dodajemy pokrojone warzywa, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy około 25 minut.
  7. 7. Przyprawiamy mięso pieprzem, papryką w proszku, dodajemy listek laurowy oraz ziele angielskie, na koniec wsypujemy curry. Całość mieszamy i dusimy kolejne 15 minut.
  8. 8. Wyjmujemy ugotowane warzywa z garnka oprócz cebuli. Wyparowaną wodę uzupełniamy przegotowaną wcześniej wodą.
  9. 9. Mięso podajemy w głębokim talerzu, udekorowanym natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia bułgarska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.779