Duszona wołowina w sosie curry

Duszona wołowina w sosie curry
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.8
10
Średnia 4.8 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona wołowina w sosie curry
  1. 1. Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy a następnie kroimy w 1 cm plastry.
    Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy a następnie kroimy w 1 cm plastry.
  2. 2. Cebulę, marchew oraz seler obieramy i kroimy. Cebulę w krążki, a marchew i seler w średnią kostkę.
  3. 3. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony na rumiano.
  4. 4. Do głębokiego garnka wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu.
  5. 5. Przekładamy mięso do garnka, na patelnię wlewamy odrobinę wody, mieszamy i przelewamy do garnka z mięsem. Całość dusimy.
  6. 6. Dodajemy pokrojone warzywa, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy około 25 minut.
  7. 7. Przyprawiamy mięso pieprzem, papryką w proszku, dodajemy listek laurowy oraz ziele angielskie, na koniec wsypujemy curry. Całość mieszamy i dusimy kolejne 15 minut.
  8. 8. Wyjmujemy ugotowane warzywa z garnka oprócz cebuli. Wyparowaną wodę uzupełniamy przegotowaną wcześniej wodą.
  9. 9. Mięso podajemy w głębokim talerzu, udekorowanym natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia bułgarska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749