Warszawskie serdelki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warszawskie serdelki
  1. 1. Mięso oczyszczamy z żył i ścięgien, mielimy.
  2. 2. Z kości gotujemy wywar.
  3. 3. Po 3-4 godzinach odlewamy 0,5 litra otrzymanego rosołu i zalewamy nim mięso.
  4. 4. Mięso solimy, dodajemy świeżo zmielone przyprawy i ugniatamy przez 15-20 minut.
  5. 5. Umieszczamy mięso w jelicie i przewiązujemy sznurkiem co 10cm tak, aby powstał rząd małych kiełbasek - serdelków.
  6. 6. Wędzimy serdelki w gorącym dymie.
  7. 7. Wrzucamy je do rondla z wrzącą wodą, gdy zaczną pachnieć wyjmujemy i wieszamy do wyschnięcia.
  8. 8. Przed zjedzeniem obieramy z nich skórę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
czerwona łuskana soczewica, najlepszy znany mi sposób
połowa tabeli alpo pod reklamami albo pod bocznym menu - amatorszczyzna
Mortadela codzienna ~ Michał Gnat
Jak mozna truc ludzi takim gownem? Zeby dostali raka i jedli jeszcze wiecej chemii? Producenta ...
Serek jest przepyszny! :) Pasuje naprawdę praktycznie do wszystkiego. Najbardziej lubię robić z ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.05