Wenezuelskie krewetki z papryką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wenezuelskie krewetki z papryką
  1. 1. Składników
  2. 2. 900g/2lb surowe Krewetki (krewetki) z muszli
  3. 3. 480ml/16fl.oz. Oliwa z oliwek
  4. 4. 3 Duże Red Capsicums (Sweet Peppers), pozbawione nasion i pokroić w julienne
  5. 5. 4 ząbki czosnku, pokrojone
  6. 6. 1 papryka chili, pozbawione nasion i drobno posiekane
  7. 7. Kromki chleba służyć Francji
  8. 8. 
  9. 9. Instrukcje
  10. 10. 
  11. 11. Nakrój krewetki ostrym nożem i usuń żyły. Nie usuwaj skorupy.
  12. 12. Pokrój paprykę w julienne.
  13. 13. Rozgrzej 300ml oleju na patelni, dodaj paprykę i podsmażaj na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień i smaż przez 10 minut, tak aby papryka nie zbrązowiała. Zdejmij z ognia i odstaw.
  14. 14. W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na drugiej patelni wraz z pokrojonym w paski czosnkiem. Smaż czosnek, aż nabierze złotego koloru i wyjmij z oleju i dodaj do papryki.
  15. 15. Podgrzej olej pozostały po smażeniu czosnku, dodaj chilli, krewetki i smaży przez kilka minut, mieszając, aż krewetki nabiorą różowego koloru.
  16. 16. Przełóż paprykę do płaskiej miski a na około ułóż usmażone krewetki.
  17. 17. Podawaj z chlebem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.652