Wenezuelskie krewetki z papryką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wenezuelskie krewetki z papryką
  1. 1. Składników
  2. 2. 900g/2lb surowe Krewetki (krewetki) z muszli
  3. 3. 480ml/16fl.oz. Oliwa z oliwek
  4. 4. 3 Duże Red Capsicums (Sweet Peppers), pozbawione nasion i pokroić w julienne
  5. 5. 4 ząbki czosnku, pokrojone
  6. 6. 1 papryka chili, pozbawione nasion i drobno posiekane
  7. 7. Kromki chleba służyć Francji
  8. 8. 
  9. 9. Instrukcje
  10. 10. 
  11. 11. Nakrój krewetki ostrym nożem i usuń żyły. Nie usuwaj skorupy.
  12. 12. Pokrój paprykę w julienne.
  13. 13. Rozgrzej 300ml oleju na patelni, dodaj paprykę i podsmażaj na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień i smaż przez 10 minut, tak aby papryka nie zbrązowiała. Zdejmij z ognia i odstaw.
  14. 14. W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na drugiej patelni wraz z pokrojonym w paski czosnkiem. Smaż czosnek, aż nabierze złotego koloru i wyjmij z oleju i dodaj do papryki.
  15. 15. Podgrzej olej pozostały po smażeniu czosnku, dodaj chilli, krewetki i smaży przez kilka minut, mieszając, aż krewetki nabiorą różowego koloru.
  16. 16. Przełóż paprykę do płaskiej miski a na około ułóż usmażone krewetki.
  17. 17. Podawaj z chlebem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.137