Krokiety z drobiu

Krokiety z drobiu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.5
2
Średnia 1.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z kury  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Ozór wędzony z przyprawami  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krokiety z drobiu
  1. 1. Kurę gotujemy z pieczarkami do momentu aż oba składniki będą miękkie.
    Kurę gotujemy z pieczarkami do momentu aż oba składniki będą miękkie.
  2. 2. Ugotowane mięso wyjmujemy z rosołu, usuwamy skórę, kości i kroimy na drobne kawałki.
  3. 3. Przygotowane mięso podsmażamy na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Po 2-3 minutach dodajemy mąkę i podlewamy rosołem. Całość gotujemy aż sos zgęstnieje.
  4. 4. Na koniec wkładamy na patelnie posiekane: pieczarki, ozór i słoninę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Do mięsa dodajemy jajko, natkę pietruszki, pieprz i mieszamy.
  6. 6. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy je w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy na pozostałym, rozgrzanym maśle.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.832