Batony energetyczne

Batony energetyczne
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna razowa typ 1850 (graham)  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Pszenica kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Nasiona słonecznika  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Melasa buraczana  g  x  kcal =  kcal
Masło orzechowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony energetyczne
  1. 1. W misce mieszamy mąkę, cukier brązowy, mleko w proszku, kiełki pszenicy oraz proszek do pieczenia. Dodajemy rodzynki i pestki słonecznika, całość mieszamy.
    W misce mieszamy mąkę, cukier brązowy, mleko w proszku, kiełki pszenicy oraz proszek do pieczenia. Dodajemy rodzynki i pestki słonecznika, całość mieszamy.
  2. 2. Oddzielnie łączymy jajka, melasę i masło orzechowe. Przelewamy tak powstałą masę do wcześniej uzyskanej sypkiej mieszanki i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Całość przelewamy na natłuszczoną blachę do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180ºC aż ciasto się zarumieni i stwardnieje.
  4. 4. Po wyjęciu pozostawiamy je do ostygnięcia i kroimy na batony. Można przechowywać je do pięciu dni w dobrze zamkniętym pojemniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725