Batony energetyczne

Batony energetyczne
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna razowa typ 1850 (graham)  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Pszenica kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Nasiona słonecznika  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Melasa buraczana  g  x  kcal =  kcal
Masło orzechowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony energetyczne
  1. 1. W misce mieszamy mąkę, cukier brązowy, mleko w proszku, kiełki pszenicy oraz proszek do pieczenia. Dodajemy rodzynki i pestki słonecznika, całość mieszamy.
    W misce mieszamy mąkę, cukier brązowy, mleko w proszku, kiełki pszenicy oraz proszek do pieczenia. Dodajemy rodzynki i pestki słonecznika, całość mieszamy.
  2. 2. Oddzielnie łączymy jajka, melasę i masło orzechowe. Przelewamy tak powstałą masę do wcześniej uzyskanej sypkiej mieszanki i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Całość przelewamy na natłuszczoną blachę do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180ºC aż ciasto się zarumieni i stwardnieje.
  4. 4. Po wyjęciu pozostawiamy je do ostygnięcia i kroimy na batony. Można przechowywać je do pięciu dni w dobrze zamkniętym pojemniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749