Cielęce podroby z winem

Cielęce podroby z winem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki cielęce  g  x  kcal =  kcal
Płuca cielęce  g  x  kcal =  kcal
Serce cielęce  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna mrożona  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęce podroby z winem
  1. 1. Opłukane podroby sparzamy.
    Opłukane podroby sparzamy.
  2. 2. Przekładamy je do garnka z wodą, dodajemy włoszczyznę, pokrojoną w ćwiartki cebulę, liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
  3. 3. Ugotowane podroby kroimy w kawałeczki, wywar przecedzamy.
  4. 4. Robimy zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzamy ją winem i dolewamy wywar.
  5. 5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. 6. Wkładamy podroby do sosu i gotujemy.
  7. 7. Pod koniec gotowania zaciągamy sos żółtkami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.326