Kotlety z kury nadziewane wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sos maderowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z kury nadziewane wątróbką
  1. 1. Mięso z kury oczyszczamy i mielimy.
  2. 2. Dodajemy namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę.
  3. 3. Mieszamy z kremową śmietaną, ­solimy i przecieramy przez sito.
  4. 4. Rumienimy na maśle cebulę, wkładamy wątróbkę i dusimy. Przyprawiamy pieprzem. Wątróbka powinna pozostać w połowie miękka.
  5. 5. Wątróbkę mielimy, przecieramy przez sito i solimy.
  6. 6. Do małych, płaskich foremek wysmaro­wanych masłem nakładamy do 1/3 wysokości mięso z kury, wyrównujemy, dodajemy przetartą wątróbkę i przykrywamy warstwą zmielonego mięsa.
  7. 7. Napełnione foremki układamy w brytfannie, na spód której wlewamy trochę zimnej wody.
  8. 8. Wierzch foremek przykrywamy natłuszczonym papierem i blachą lub przykrywką.
  9. 9. Pieczemy w piekarniku.
  10. 10. Upieczone mięso studzimy w foremkach.
  11. 11. Wyjmujemy mięso z foremek. Obtaczamy je w jaju i bułce tartej.
  12. 12. Smażymy na małym ogniu, na maśle.
  13. 13. Podajemy z sosem maderowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób jajka
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747