Kiełbasa z wątróbek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa z wątróbek
  1. 1. Wątróbkę kroimy w paski.
  2. 2. Cie­lęcinę, wieprzowinę i słoninę mielimy kilkakrotnie w maszynce, a następnie dodajemy zmielone przyprawy i sól.
  3. 3. Mieszamy dokładnie, a następnie dodajemy wątróbkę i trufle po­krojone w drobną kostkę. Dokładnie mieszamy.
  4. 4. Masę mięsną nakładamy ciasno w czyste jelito. Tniemy na krótkie kiełbaski (ok. 30cm).
  5. 5. Kiełbaski wiążemy z każdego końca ciasno sznurkiem i pozostawiamy w chłodnym miejscu do na kilkanaście godzin.
  6. 6. Następnie gotujemy je w gorącej wodzie, na małym ogniu przez ok. godzinę.
  7. 7. Gotowe kiełbaski wy­jmujemy i odstawiamy w chłodne miej­sce aż wyschną. Możemy je zawiesić w wędzarni w lekkim dymie.
  8. 8. Serwując kiełbasę na stół, cienko ją kroimy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób grzyby wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725