Kiszona kapusta z marchewką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiszona kapusta z marchewką
  1. 1. Kapustę szatkujemy.
  2. 2. Kapustę wkładamy do naczynia, w którym zamierzamy ją kisić. Każdą nałożoną warstwę przesypujemy solą i dobrze ubijamy. Na spód możemy włożyć całe nie poszatkowane liście, gdy się ukiszą można je wykorzystać do robienia gołąbków.
  3. 3. Dodajemy startą na tarce marchew, przyprawy i mieszamy.
  4. 4. Wszystko dokładnie ubijamy, aby wydzielił się sok. Powinien on zakrywać całkowicie kapustę. Jeśli jest go za dużo odlewamy go i przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Gdy po kilku dniach kwaszenia kapusty ilość soku się zmniejszy, dolewamy go ze słoika.
  5. 5. Kapustę przykrywamy materiałem, kładziemy na niej talerz i przyciskamy go kamieniem lub jakimś ciężkim przedmiotem.
  6. 6. Przez pierwsze dwa dni temperatura w pomieszczeniu, w którym kwasimy kapustę powinna wynosić około 20-22°C. Następnie przenosimy pojemnik z kapustą do miejsca, w którym temperatura nie jest niższa niż 8°C i nie przekracza 12°C.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.803