Kiszona kapusta z marchewką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiszona kapusta z marchewką
  1. 1. Kapustę szatkujemy.
  2. 2. Kapustę wkładamy do naczynia, w którym zamierzamy ją kisić. Każdą nałożoną warstwę przesypujemy solą i dobrze ubijamy. Na spód możemy włożyć całe nie poszatkowane liście, gdy się ukiszą można je wykorzystać do robienia gołąbków.
  3. 3. Dodajemy startą na tarce marchew, przyprawy i mieszamy.
  4. 4. Wszystko dokładnie ubijamy, aby wydzielił się sok. Powinien on zakrywać całkowicie kapustę. Jeśli jest go za dużo odlewamy go i przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Gdy po kilku dniach kwaszenia kapusty ilość soku się zmniejszy, dolewamy go ze słoika.
  5. 5. Kapustę przykrywamy materiałem, kładziemy na niej talerz i przyciskamy go kamieniem lub jakimś ciężkim przedmiotem.
  6. 6. Przez pierwsze dwa dni temperatura w pomieszczeniu, w którym kwasimy kapustę powinna wynosić około 20-22°C. Następnie przenosimy pojemnik z kapustą do miejsca, w którym temperatura nie jest niższa niż 8°C i nie przekracza 12°C.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.641