Jaja nadziewane sardelami

Jaja nadziewane sardelami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane sardelami
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo, po czym studzimy je w zimnej wodzie. Po kilku minutach możemy zabrać się za obieranie ich ze skorupek. Kiedy jaja są już obrane, rozcinamy je na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo, po czym studzimy je w zimnej wodzie. Po kilku minutach możemy zabrać się za obieranie ich ze skorupek. Kiedy jaja są już obrane, rozcinamy je na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Rozdrobnione żółtka mieszamy z sardelami (bez ości), namoczoną w mleku i wyciśnięta bułką, dwoma łyżkami śmietany i surowym jajem. Wszystkie wyżej wymienione składniki przecieramy przez sito.
  3. 3. W oddzielnym naczyniu rozcieramy połowę masła. Dodajemy do niego przygotowaną masę, natkę pietruszki oraz paprykę. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Napełniamy farszem białka. Przed włożeniem do piekarnika posypujemy je bułką tartą i polewamy śmietaną.
  5. 5. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726