Jaja nadziewane sardelami

Jaja nadziewane sardelami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane sardelami
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo, po czym studzimy je w zimnej wodzie. Po kilku minutach możemy zabrać się za obieranie ich ze skorupek. Kiedy jaja są już obrane, rozcinamy je na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo, po czym studzimy je w zimnej wodzie. Po kilku minutach możemy zabrać się za obieranie ich ze skorupek. Kiedy jaja są już obrane, rozcinamy je na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Rozdrobnione żółtka mieszamy z sardelami (bez ości), namoczoną w mleku i wyciśnięta bułką, dwoma łyżkami śmietany i surowym jajem. Wszystkie wyżej wymienione składniki przecieramy przez sito.
  3. 3. W oddzielnym naczyniu rozcieramy połowę masła. Dodajemy do niego przygotowaną masę, natkę pietruszki oraz paprykę. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Napełniamy farszem białka. Przed włożeniem do piekarnika posypujemy je bułką tartą i polewamy śmietaną.
  5. 5. Całość zapiekamy w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.946