Jaja nadziewane sardelami na zimno

Jaja nadziewane sardelami na zimno
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kapar ciernisty  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane sardelami na zimno
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i rozcinamy na dwie części. Po rozcięciu jajek wyjmujemy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i rozcinamy na dwie części. Po rozcięciu jajek wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. Ucieramy żółtka z masłem. Do powstałej masy dodajemy posiekane kapary, korniszona oraz sardele. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy musztardą oraz papryką.
  3. 3. Otrzymanym farszem napełniamy białka i przybieramy kaparami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd496565 valtrex 500mg
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.314