Jaja nadziewane wątróbką

Jaja nadziewane wątróbką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane wątróbką
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo, po czym obieramy je ze skorupek. Następnie obrane już jajka rozcinamy na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo, po czym obieramy je ze skorupek. Następnie obrane już jajka rozcinamy na dwie części i wyjmujemy z nich żółtka.
  2. 2. W oddzielnym naczyniu gotujemy kaszę na mleku z dodatkiem masła, soli i przypraw. Całość odstawiamy do wystudzenia.
  3. 3. Drobno siekamy wątrobę i przecieramy ją z żółtkami przez sito. Powstałą masę mieszamy z ugotowaną kaszą, startym na tarce serem i nakładamy na wierzchnią warstwę białka.
  4. 4. Przygotowane połówki jaj umieszczamy w żaroodpornym naczyniu
  5. 5. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.018