Wątróbka duszona z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wątróbka duszona z ryżem
  1. 1. Cielęcą wątróbkę obieramy z błonki i szpikujemy gęsto słoniną.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy wątróbkę z każdej strony na dużym ogniu.
  3. 3. Dodajemy poszatkowaną cebulę i dusimy pod przykrywką aż cebula zmięknie i się zarumieni.
  4. 4. Podlewamy wątróbkę winem i rosołem(250ml).
  5. 5. Dodajemy łyżkę soli, utartą gałkę i pieprz, a także wkładamy bukiecik zielonej pietruszki i kopru.
  6. 6. Wsypujemy wymyty ryż.
  7. 7. Po 30 minutach, gdy wątróbka będzie miękka, przekładamy ją do innego naczynia.
  8. 8. Podlewamy rosołem i trzymamy w cieple.
  9. 9. Ryż z cebulą dusimy dalej aż będzie miękki.
  10. 10. Przecieramy go przez sito, natomiast bukiecik pietruszki wyrzucamy.
  11. 11. Przetartą masę podgrzewamy raz jeszcze, wykładamy na salaterkę i obkładamy po­krojoną w plasterki wątróbką.
  12. 12. Możemy również po­kropić z wierzchu masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol cielęcina ryż warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.472