Letnia sałata z mieszanych jarzyn

Letnia sałata z mieszanych jarzyn
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Fasolka zielona  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Zaprawa do sałat z ziół  g  x   kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Majonez do sałat  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Letnia sałata z mieszanych jarzyn
  1. 1. Kalafior, fasolę i ziem­niaki gotujemy w osolonej wodzie, pilnując żeby się nie rozgotowały.
    Kalafior, fasolę i ziem­niaki gotujemy w osolonej wodzie, pilnując żeby się nie rozgotowały.
  2. 2. Kapustę drobno kroimy i parzymy.
  3. 3. Jarzyny siekamy na drobne paseczki, a kalafior rozbieramy na drobne cząstki. Wszystkie ja­rzyny układamy oddzielnie na półmisku, skrapiamy obficie zaprawą z ziół i przybieramy sałatą.
  4. 4. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu zaprawę odcedzamy i polewamy gęstym majonezem.
  5. 5. Sałatkę podajemy schłodzoną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.523