Letnia sałata z mieszanych jarzyn

Letnia sałata z mieszanych jarzyn
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Fasolka zielona  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Kapusta czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Zaprawa do sałat z ziół  g  x   kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Majonez do sałat  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Letnia sałata z mieszanych jarzyn
  1. 1. Kalafior, fasolę i ziem­niaki gotujemy w osolonej wodzie, pilnując żeby się nie rozgotowały.
    Kalafior, fasolę i ziem­niaki gotujemy w osolonej wodzie, pilnując żeby się nie rozgotowały.
  2. 2. Kapustę drobno kroimy i parzymy.
  3. 3. Jarzyny siekamy na drobne paseczki, a kalafior rozbieramy na drobne cząstki. Wszystkie ja­rzyny układamy oddzielnie na półmisku, skrapiamy obficie zaprawą z ziół i przybieramy sałatą.
  4. 4. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu zaprawę odcedzamy i polewamy gęstym majonezem.
  5. 5. Sałatkę podajemy schłodzoną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.713