Jaja nadziewane wędzonym śledziem

Jaja nadziewane wędzonym śledziem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śledź wędzony  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy czysty  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane wędzonym śledziem
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wybieramy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wybieramy z nich żółtka.
  2. 2. W oddzielnym naczyniu dusimy pomidory z cebulą oraz masłem.
  3. 3. Oczyszczonego śledzia drobno siekamy z żółtkami i uduszonym pomidorem. Powstałą masę przecieramy przez sito, dodajemy przyprawy oraz ubitą z białka pianę.
  4. 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i przekładamy do białek.
  5. 5. Do półmiska nalewamy sos pomidorowy i układanym na nim jaja. Na koniec całość posypujemy utartym parmezanem.
  6. 6. Wkładamy do piekarnika na 5 minut i zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.622