Jaja nadziewane wędzonym śledziem

Jaja nadziewane wędzonym śledziem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śledź wędzony  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy czysty  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja nadziewane wędzonym śledziem
  1. 1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wybieramy z nich żółtka.
    Jaja gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połówki i wybieramy z nich żółtka.
  2. 2. W oddzielnym naczyniu dusimy pomidory z cebulą oraz masłem.
  3. 3. Oczyszczonego śledzia drobno siekamy z żółtkami i uduszonym pomidorem. Powstałą masę przecieramy przez sito, dodajemy przyprawy oraz ubitą z białka pianę.
  4. 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i przekładamy do białek.
  5. 5. Do półmiska nalewamy sos pomidorowy i układanym na nim jaja. Na koniec całość posypujemy utartym parmezanem.
  6. 6. Wkładamy do piekarnika na 5 minut i zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727